zondag 24 januari 2010

Londen, december 2009

Net voor de kerst zijn we "even" naar Londen geweest.
De zondag voor kerst sneeuwde het enorm, er was zelfs een
weeralarm afgegeven. De volgende ochtend om 7 uur
moesten we in Oostende zijn. Toch gegaan midden in de
nacht. Was niet prettig rijden maar met 1,5 uur vertraging
kwamen we toch in Oostende aan. In Engeland lag er geen
sneeuw. We hadden een hotel in Croydon, een voorstad van
Londen. Vandaar was het 16 km met de trein. We waren
om een uur of 2 in het hotel, en toen naar het station. Het regende, niets ongewoons voor Engeland..... Op Victoria Station was het niet ver lopen naar de Westminster Abbey, The Big Ben en The Houses op Parliament. Maar het regende bij aankomst nog harder! En wat was het donker buiten! Het leek wel avond. Henk had het steenkoud omdat het zo nat was. We gingen maar een warme bak koffie drinken bij Starbucks. Dat smaakte enorm goed.

Toen we bij de Abbey aankwamen, sneeuwde het, en niet zo'n klein beetje ook. En het bleef liggen. We hebben een rondje om de kerk gelopen en toen toch maar besloten als de wiedeweerga terug te keren naar het hotel. Want het treinverkeer zou zeker hinder ondervinden. Op het station was het al een chaos, maar onze trein reed gelukkig nog. In Croydon lag inmiddels ook een dik pak. De bus halen was geen optie, het verkeer zat muurvast. We hebben ergens lekker gegeten en toen lopend (3 kwartier) door de bagger naar het hotel. Op de tv zagen we dat heel Engeland plat lag.
De volgende dag viel reuze mee. De treinen rondom Londen reden weer en de sneeuw was al grotendeels verdwenen. Overdag werd het schitterend weer, en zo hebben we toch nog wel het een en ander kunnen doen en zien! De volgende dag weer richting boot, en toen was het best glad. We zijn nog even in Canterbury geweest. Daar lag geen sneeuw, maar regende het! En zo vertrokken we uiteindelijk met regen om weer naar de sneeuw in Nederland terug te keren!

Deze foto was 's middags rond 15.30 uur. Het sneeuwde volop en zie eens hoe donker het is!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten