woensdag 17 juni 2009

Weer een kijkje in onze fruitige tuin....

Een van onze perenbomen heeft er eindelijk zin in dit jaar. Voorheen nog nauwelijks peren in deze boom gehad maar nu zit ie er vol mee. Ze zijn nog erg klein en kleuren rood (van veraf denk je dat het andere vruchten zijn). Alleen zitten de meesten erg hoog, en hoe we die er nu uit moeten gaan krijgen....dat is nog de vraag.
En onze kiwi bloeit ook rijkelijk. Helaas zullen hier geen kiwi's uit voort komen. Dit omdat je voor bevruchting een "mannetje" en een "vrouwtje" boom moet hebben. Onze andere kiwi doet dit jaar niets, daar hoeven we niets van te verwachten, en de kiwi boom van de buren zal wel van hetzelfde geslacht zijn. Vreemd dat het bij een kiwi zo werkt en bij de andere fruitbomen niet.

Onze bessenstruik doet het goed dit jaar. Henk heeft al veel geoogst. In vorige jaren zit er of een bepaalde rups in de struik die het blad (en dus de bloei) aantastte of waren de merels ons te snel af. Dit jaar zijn de besjes eens voor ons! Hoewel, voor Henk, want ik ben niet zo'n zure besliefhebber. Er liggen al diverse zakken in de diepvriezer.
De appelbomen en pruim doen het goed, die groeien al aardig. En ik vrees dat onze bramenstruik het dit jaar ook weer goed gaat doen. Ik zeg "vrees", want je wilt niet weten hoeveel bramen hier van af komen (ondanks ieder jaar na de forse snoei). We zijn nog lang niet door onze potten jam van voorgaande jaren heen. Dus wie straks bramen wil, kom maar halen!


1 opmerking:

  1. geweldig zeg wat zullen jullie gezond worden;0) met al dat lekkere fruit geniet er van hoor alles eigen kweek is hartstikke leuk

    BeantwoordenVerwijderen