zaterdag 13 juni 2009

Ergens in de jaren twintig van de vorige eeuw.....

Hier een van mijn allereerste scrapcreaties. Toch wel van een jaartje of 5-6 geleden. Ik had een partij foto's van vroeger van mijn ouders ingescand en wilde daar iets mee doen. Ben naar de plaatselijke hobbywinkel gegaan en maakte daar kennis met het fenomeen "scrapbook". Er lag een prachtig (maar wel duur) oud aandoend (vintage-stijl) album, en ik kon deze niet weerstaan. Hierin bewaar ik de foto's van familie uit vroeger tijden.
Mijn ouders zijn geboren en getogen op Zeeuws-Vlaanderen en zoals je kunt zien, droegen hun ouders nog klederdracht. Ik vond de tekst van het Zeeuws-Vlaamse volkslied en vond dit wel heel toepasselijk bij deze layout.
Dit is mijn vader met zijn ouders. In werkelijkheid zijn dit 3 foto's, want de moeder van mijn vader is op jonge leeftijd overleden. Helaas weet ik niet uit welk jaar deze foto's stammen. Mijn vader is geboren in 1915 en ik schat dat hij hier een jaar of 10 oud is. Zijn moeder is rond 1920 gestorven.

En dit is mijn moeder met haar ouders. Dit zijn in feite 2 foto's. Er bestond maar 1 foto van haar vader waar hij alleen op stond, en deze heb ik hierbij gevoegd. Ik denk dat deze foto van mijn moeder met haar moeder rond 1925 is gemaakt. Mijn moeder is geboren in 1920 en wordt de komende week 89 jaar! Dit kleine meisje op de foto heeft 6 kinderen gekregen, en heeft 10 kleinkinderen en 13 achterkleinkinderen (nr. 14 is op komst)!


4 opmerkingen:

 1. zit beetje te surfen ( niets op tv) en zag dat je weer wat geplaatst had wat gaaf zeg en voor een eerste keer vind ik dit een super scrapwerkje hoor, tja het blijft leuk om te doen he

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi daan.

  wat een mooie lo weer helemaal in de mode nu.
  ik vind je blog erg leuk geworden. je maakt mooie dingen en ik blijf een beetje op de hoogte.

  groetjes betty

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gave layout. Zoals Betty al zei, zo'n layout is weer helemaal hot. Ik vind het altijd prachtig die oude foto's. Deze Zeeuws klederdracht is weer heel anders, dan die van mijn grootouders, het is zo streek gebonden, prachtig. We moeten trouwens gauw weer eens wat afspreken!!
  Groetjes, Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je dit prachtig gemaakt!!! Geweldig zoals je de mooie foto's bij elkaar hebt gezet.
  Het volkslied past er perfect bij!!!!!!!

  xxxx
  Chimene

  BeantwoordenVerwijderen