zondag 26 april 2009

Voorjaar 2009 - onze vijver

Onze vijver in de voorjaarszon. We beleven veel plezier aan de vijver want hier gebeurt veel. Natuurlijk zitten er vissen in en bijna regelmatig moeten we een reiger wegjagen. Helaas verdwijnen er dus wel eens vissen uit de vijver, maar op zich valt het nog mee. Zo heel af en toe treffen we een of twee eenden aan. Het water trekt ook veel libelles. Ik wist niet dat er zoveel verschillenden bestonden. Sinds enkele jaren heeft onze vijver een enorme aantrekkingskracht op kikkers. Dat vind ik ontzettend leuk. Dit jaar was er begin april opeens erg veel leven in de vijver. En hoop geplons, maar ook een vreemd soort geluid wat erg op het spinnen van een kat leek. Het bleken kikkers. We telden 4 stelletjes en volgden hun wel en wee gedurende deze dagen. Enorme bergen kikkerdril was het gevolg. Maar we zijn echt niet bang voor een enorme kikkerinvasie in onze tuin hoor. De zonnebaarsen maar ook vogels zullen ze wel opeten. En toch hebben we wat dril in een vaas gedaan om te kijken hoe de kikkertjes zich zullen ontwikkelen. Dit hebben we vorig jaar ook gedaan, en toen de donderpatjes volwaardig kikker waren (en dan zijn ze nog piepklein) konden ze op eigen gelegen de vaas verlaten en op avontuur gaan.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Daniella,


  Wat een schitterende foto en een schitterende tuin hebben jullie toch. Ik kan mij voorstellen dat jullie dagelijks hiervan genieten. Mijn complimenten en ik kom binnenkort weer een keertje langs.

  Veel plezier!

  Liefs,

  Aileen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo hee zeg dit is een mooie tuin wat zul jij hier genieten zeg

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De tuin staat er thans prachtig bij. De bloesem is helaas uit de bomen. Nu maar wachten op de vruchten. De pruim is nog een verrassing, maar de kersenboom zit vol piepkleine kersjes in wording. Ben benieuwd of we er ooit een zullen eten, de vogels zijn ons altijd voor!

  BeantwoordenVerwijderen