zaterdag 6 maart 2010

Twee bijzondere vrouwen: onze moeders (deel 1)

Hierbij foto's van twee bijzondere en lieve vrouwen: mijn moeder en schoonmoeder. De foto's zijn uit de jaren 40 (van mijn moeder) en jaren 50 (van mijn schoonmoeder).

Mijn moeder (Marie Dieleman) is geboren op 18 juni 1920 en mijn schoonmoeder (Janny van Beek) op 18 juni 1930. Beiden op dezelfde dag jarig met precies 10 jaar verschil. Helaas is mijn schoonmoeder 2 jaar geleden overleden. Mijn moeder hoopt dit jaar haar 90e verjaardag te vieren. In hun leven hebben ze best veel overeenkomsten behalve hun gezamenlijke verjaardag. Zo hebben ze bijvoorbeeld allebei 6 kinderen gekregen.

Ik had al eerder foto's van mijn moeder van vroeger op mijn weblog geplaatst en het viel mijn schoonvader op dat deze foto's zo aan zijn vrouw Janny deden denken. Ik ben eens gaan zoeken in de foto's en inderdaad op sommige zie je inderdaad gelijkenis. Foto's die enige overeenkomsten (qua uiterlijk danwel qua pose) vertonen heb ik op speelse wijze in een scraplayout verwerkt. Mijn vader was amateurfotograaf, en heeft in zijn leven heel veel foto's gemaakt. Van mijn moeder uit hun verkeringstijd zijn er heel veel. Gelukkig zijn er ook veel foto's van mijn schoonmoeder uit de verkeringstijd en prille huwelijksjaren. Het is helaas niet gelukt de foto's altijd even scherp te krijgen. Vroeger had je hele kleine fotootjes en daardoor is de resolutie moeilijk aan te passen als je grotere foto's wilt hebben.



2 opmerkingen:

  1. wow wat mooi daan, en wat een leuke foto's heb je er voor gebruikt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi wat een indrukwekkende serie heb je gemaakt.
    ik vind ze heel erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen