maandag 31 augustus 2009

Ireland, the beautiful!


Ierland,
Een land met een rijk verleden en mysteries!
Een land met een zeer afwisselend landschap!
Een land met prachtige natuur!
Een land van schitterende luchten, in wit, grijs en zwart en af en toe een stukje blauw!
Een land met vriendelijke en gastvrije mensen!



Hoi allemaal,
Het is even komkommertijd geweest hier. Zomervakantie. We zijn 3,5 week naar Ierland geweest (inclusief heen-en terugreis). We hebben het heel erg naar ons zin gehad, al had het weer wel beter gekund. Het regent daar ECHT veel. In die 3 weken hadden we toch wel gedacht een paar dagen zomer te krijgen, doch dat bleek een illusie. Acht nachten zouden we kamperen, de kampeerspullen zijn de auto niet uit geweest. Dat geldt ook voor de korte broeken, slippers etc. Natuurlijk hadden we ook best zon, maar een of meer buien regen was standaard. Een regenbui was nooit ver weg. Maar we hebben heel veel gezien, veel gedaan. Het is een prachtig land, een van de mooiste waar ik ooit geweest ben. De mensen zijn vriendelijk en gastvrij. We hebben veelal overnacht in B&B's en 1 week in een cottage. We zijn 9 dagen in Noord-Ierland geweest en 9 dagen in de republiek Ierland. Daarvoor en daarna nog 2 dagen Engeland. Arie en Franka (broer van Henk en zijn partner) zijn de eerste 10 dagen meegeweest. Dat was heel gezellig.

Op de boot naar Engeland. Hier konden we weer lachen! Net ontbeten en het eten smaakte heerlijk, dit in tegenstelling tot het diner de avond te voren. Toen werden we allemaal, op Arie na, zeeziek!




Veel verschil tussen de twee Ierlanden zijn er niet op een paar uitzonderingen na: In Noord-Ierland de Pond (hoort immers bij Groot-Brittannië) en in de republiek de Euro. Noord-Ierland was voor ons goedkoop. In de supermarkt kon het soms de helft van het geld schelen voor een product. In Noord-Ierland waren in juli net de oranjemarsen geweest en de versierselen hingen nog overal. We keken onze ogen uit, meer vanwege het feit dat we het onvoorstelbaar vinden wat die marsen en versierselingen inhouden. Men viert daar het protestantisme, daar ingevoerd na het winnen van een veldslag in 1689! Een katholiek heeft daar weinig te vertellen. De onrust vanwege de twee geloven zijn gelukkig al enkele jaren voorbij maar herinneringen vind je nog overal. Zoals de muurschilderingen met leuzen op huizen, en overal Britse vlaggen. Ulster is werkelijk prachtig, maar bij de toerist nog niet in trek. We waanden ons de enige toeristen. Pas aan de noordkust kwamen we meer buitenlanders tegen.

Dat er in Ierland Ieren wonen is een feit. Alleen zijn er heel veel Ieren in de afgelopen eeuwen geëmigreerd. De hoofdbewoners van dit eiland zijn eigenlijk de schapen. Miljoenen lopen er van rond. Je komt ze overal tegen!





De republiek is katholiek, en merk je daar eigenlijk helemaal niets van. De Ier (in beide Ierlanden) is gek op drinken en pubs zie je overal. Guinness is het nationale bier, goed gevolgd door Heineken (hé is dat niet Nederlands???). In Noord-Ierland tref je op de raarste plaatsen verbodbordjes aan waar niet gedronken mag worden, bijvoorbeeld op begraafplaatsen, bij kerken, in the middle of knowhere, etc. Of je op een begraafplaats gezellig een borrel gaat drinken.... Gastvrij was men overal! En in de pubs was het gezellig, en kon je ook lekker eten. Guinness hebben we veel gedronken. Zelfs ik vond het lekker! We zijn nu al weer een maand terug, maar van scrappen is niets terecht gekomen. Heb er wel weer veel zin in. In Ierland alvast voorbereidingen gedaan, haha, Henk en ik hebben samen maar liefst 1.700 foto's gemaakt!!! Deze zijn inmiddels geselecteerd en bewerkt. Een hele klus. En nu ga ik "vreemd", van deze foto's ga ik nu eens een digitaal album maken, want scrappen is echt niet te doen. Wel zal ik van enkele uitzonderlijke foto's wel een scraplayout maken of een klein boekje. Ach, ik kom de winter wel door, haha.

Van het weekend weer eens lekker geshopt in een grote scrapbookwinkel, helaas hadden ze niet veel dingen die ik graag had willen hebben. En dan is de verleiding groot om weer andere dingen te kopen....Maar heb wel weer zin om lekker aan tafel te prutsen met mijn fotootjes. Heb nog een ander project liggen, iets wat niets met de vakantie te maken heeft. Daar ga ik komende dagen mee beginnen. Volgt nog op mijn blog.
Dit was even wat tekst. Hierbij wat fotootjes om je een indruk te geven! En mocht er een prijsvraag komen van wie heeft de prachtigste luchten gefotograveerd, dan maken wij een goede kans!

Groetjes, Daniella




Prachtige kust bij Ballintoy in Antrim, Noord-Ierland.






De Burren met een hunebed in County Clare in de republiek Ierland. De Burren is net een maanlandschap. In de verte donkere regenwolken, die onze kant opkwamen.

3 opmerkingen:

  1. Weer lekker terug in NL! Ierland lijkt me ook prachtig en heel gezellig. Ik ben benieuwd naar je foto's en verhalen, dit ziet er al veel belovend uit. Tot gauw.
    Groetjes, Maria

    BeantwoordenVerwijderen
  2. jullie hebben een giga leuke vakantie gehad en wat is het daar mooi zeg

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ziet er prachtig uit daar! We horen de rest volgende week wel! Groetjes, Judith

    BeantwoordenVerwijderen