zondag 31 januari 2010

Eindelijk weer eens het ijs op!!!


Ik vind schaatsen op natuurijs geweldig!! Vorig jaar januari kreeg ik al de kriebels om weer eens te schaatsen. Had alleen geen schaatsen. Daarnaast had ik zeker ook al ca. in geen 25 jaar meer geschaatst. Toch in december schaatsen gekocht in de hoop dat er toch eens ijs zou komen. En ja hoor meteen in januari was het al zover. Zou ik het nog kunnen? Zou ik het nog durven? De eerste keer in Houten op de locale ijsbaan. Eerst wat stuntelen maar uiteindelijk kwam ik toch vooruit. Bij lange na geen Irene Wüst natuurlijk, maar ik was heel trots op mijzelf! Gelukkig ben ik gewend te skaten en dat heeft toch wel geholpen.
Ik was de eerste week van januari nog vrij en kon overal naar toe om te schaatsen. Op een prachtige dag naar het Henschotermeer in Woudenberg geweest. Het is daar geweldig schaatsen. Het is daar zo groot, en het was best druk, maar je had alle ruimte. Het ijs werd gelukkig geveegd en zodoende waren de mankementen als scheuren en bobbels (waar ik zo bang voor ben) goed te zien en was ik voldoende zelfverzekerd om daar een aantal baantjes te schaatsen. Het weer was prachtig en het was echt genieten!




Enkele dagen later op de zondag lag er weer meer sneeuw. Het weer was guur, veel wind en somber. Toch wilde ik nog een keer gaan schaatsen, hier in Houten. In Houten Zuid is veel water en het was er ook heel gezellig. Op een stukje lag wat sneeuw en daardoor waren de bobbels niet zichtbaar. En toen was het uit met het sprookje: ik struikelde over een bobbel en kwam met beide knieën op het harde ijs terecht! Met handen (polsen!) in de sneeuw, dus die klap kwam niet hard aan. Ik hield dat stuk ijs voor wat het was en ben vervolgens naar een beter stuk elders gegaan. Daar weer schaatsen ondergebonden, want ik moest verder: meteen weer schaatsen anders zou ik misschien weer angst krijgen. 25 jaar geleden was ik in een scheur gereden en gevallen en durfde toen het ijs niet meer op! Ik heb de angst gelukkig meteen overwonnen. Toen ik thuis kwam een dikke bult op mijn rechterknie en een dag later op beide knieën een bloeduitstorting met een doorsnee van 10 cm. Ach, niemand die het zag, en na twee dagen spierpijn liep ik weer als een kieviet. Echter toch maar niet meer geschaatst die week!

zondag 24 januari 2010

A Snow Day

Landgoed Rhijnauwen, Utrecht. Ook weer zo'n mysterieuze sneeuwfoto. Volop aan het sneeuwen, en doodstil om me heen. Prachtig!

The Magic of Winter

Dit is ook weer op Landgoed Rhijnauwen. Dit was op zondag 20 december. Het sneeuwde enorm. 's Middags was er geen doorkomen meer aan, en ik was ook blij toen ik weer thuis was. Maar het was wel een machtig mooi en vooral mysterieus gezicht!

En nog een keertje Winter Wonderland

Deze prachtige foto is genomen op Landgoed Rhijnauwen bij Utrecht. Een stralende zonnige dag, waardoor de sneeuw heel mooi uitkomt!

Winter Wonderland


Wat was de sneeuw in december toch weer mooi! Ik trek er dan graag op uit met mijn camera!
Sinds jaren niet meer zoveel sneeuw gehad. Prachtig. Deze foto is trouwens bij Huize Doorn (waar de Duitse keizer na WO I heeft gewoond) gemaakt.

Winter in Nederland







Dit roodborstje liet zich goed fotograferen. Alsof ie graag model wilde staan.
Dit was in de eerste sneeuwweek medio december op het Landgoed Rhijnauwen, net onder Utrecht.



Londen, december 2009

Net voor de kerst zijn we "even" naar Londen geweest.
De zondag voor kerst sneeuwde het enorm, er was zelfs een
weeralarm afgegeven. De volgende ochtend om 7 uur
moesten we in Oostende zijn. Toch gegaan midden in de
nacht. Was niet prettig rijden maar met 1,5 uur vertraging
kwamen we toch in Oostende aan. In Engeland lag er geen
sneeuw. We hadden een hotel in Croydon, een voorstad van
Londen. Vandaar was het 16 km met de trein. We waren
om een uur of 2 in het hotel, en toen naar het station. Het regende, niets ongewoons voor Engeland..... Op Victoria Station was het niet ver lopen naar de Westminster Abbey, The Big Ben en The Houses op Parliament. Maar het regende bij aankomst nog harder! En wat was het donker buiten! Het leek wel avond. Henk had het steenkoud omdat het zo nat was. We gingen maar een warme bak koffie drinken bij Starbucks. Dat smaakte enorm goed.

Toen we bij de Abbey aankwamen, sneeuwde het, en niet zo'n klein beetje ook. En het bleef liggen. We hebben een rondje om de kerk gelopen en toen toch maar besloten als de wiedeweerga terug te keren naar het hotel. Want het treinverkeer zou zeker hinder ondervinden. Op het station was het al een chaos, maar onze trein reed gelukkig nog. In Croydon lag inmiddels ook een dik pak. De bus halen was geen optie, het verkeer zat muurvast. We hebben ergens lekker gegeten en toen lopend (3 kwartier) door de bagger naar het hotel. Op de tv zagen we dat heel Engeland plat lag.








De volgende dag viel reuze mee. De treinen rondom Londen reden weer en de sneeuw was al grotendeels verdwenen. Overdag werd het schitterend weer, en zo hebben we toch nog wel het een en ander kunnen doen en zien! De volgende dag weer richting boot, en toen was het best glad. We zijn nog even in Canterbury geweest. Daar lag geen sneeuw, maar regende het! En zo vertrokken we uiteindelijk met regen om weer naar de sneeuw in Nederland terug te keren!





Deze foto was 's middags rond 15.30 uur. Het sneeuwde volop en zie eens hoe donker het is!


High Tea op 27 november 2009


High Tea in Haarlem op 27 november 2009 met mijn zussen Nono, Debora, Marjo en Mara en moeder in Haarlem. Dit nog in het kader van mijn 50e verjaardag. Het was heel veel wat we kregen maar wel erg lekker! We konden daarna geen pap meer zeggen.