zondag 26 april 2009

Roodkapje


Carnaval in Den Helder. Mijn achternichtje Mette (1 jr)uit Den Helder ging met haar broertje Mats (3 jr) naar het Carnaval. Mette als Roodkapje en Mats als Pinocchio.

Pinocchio

En hier Mats als Pinocchio. Toch wel lastig hoor zo'n raar ding op je neus!

Mats en Mette lezen graag


Helemaal verdiept in hun boekjes. Mijn achterneefje Mats (3 jr) en zijn zusje Mette (1 jr) kunnen in werkelijkheid nog geen letter lezen maar de plaatjes zijn voldoende. Hier heb je geen kind aan ze!

Mette leest

Hoewel ze nog geen twee jaar oud is, kan mijn achternichtje Mette uit Den Helder helemaal opgaan in de mooie plaatjes van het boek.
Het lijkt wel of ze de verhalen erbij verzint.

Ons gezin eind 1959


Dit is een foto van mijn broer en zussen en tante Saar toen ik nog een heel klein babietje was. Dit is de enige foto waar alle kinderen uit ons gezin opstaan. Ik vind het erg jammer dat er geen foto van ons allen bestaat waar we ook met onze ouders opstaan. Deze foto koester ik en derhalve heb ik er een mooie ouderwetse layout van gemaakt. Oorspronkelijk was dit een foto in zwart/wit maar ik vind hem in de sepia uitvoering mooier.

Moeder - layout in Vintage-stijl


Dit was de derde opdracht tijdens de workshop van Chimene en deze heb ik thuis afgemaakt. Dit is een layout in Vintage-stijl van mijn moeder. We kregen de Libelle tekst er bij en ik heb hier voor een foto van mijn moeder gekozen. Ook omdat zij de Libelle altijd leest.

Emilie met knuffel

Ook deze oud aandoende layout met kleine Emilie is gemaakt tijdens de workshop van Chimene. Een kinderfoto past uitstekend bij de tekst van het liedje met het plaatje van het kindje met de bolderkar.

Emilie


In maart heb ik in Heesch een workshop gevolgd bij Chimene Vink waarbij je met foto's van nu ouderwetse layouts leerde maken. De stijl van Chimene spreekt mij erg aan en ik gebruik deze thans deels ook in modernere layouts. De foto's worden niet meteen met lijm op het papier geplakt maar met foamtape zodat het papier loskomt van de ondergrond. Voordeel hiervan vind ik dat je embellishments, kant etc. altijd nog later kunt toevoegen.
Voor deze layout heb ik foto's gebruikt van mijn achternichtje Emilie. Op de kleine foto staat ze met haar vader Marcel (mijn neef, de zoon van mijn oudste zus). De foto's zijn in sepia afgedrukt en voorts met schuurpapier opgeschuurd,waardoor eigenlijk alleen het daadwerkelijk onderwerp nog zichtbaar is.

Libelle



Een prachtige grote libelle gefotografeerd in onze tuin. Deze foto's heb ik nog niet gescrapt, maar vind ze zo mooi dat ik ze toch op mijn blog zet.

Even knuffelen - maar nu gescrapt


En hier is de gescrapte versie van de knuffelfoto. Dit wordt de voorkant van mijn boekje over de kikkerromance in onze tuin.

Even knuffelen

Zo het werk zit er op. Ze zitten erbij alsof ze denken van "wij hebben ons best weer gedaan!" Je zou bijna zeggen dat dit een gelukkig gezinnetje in wording is. Helaas....zou werkt het bij kikkers niet. Ze blijven nog een paar dagen bij de dril in de buurt en gaan en laten de dril daarna voor wat het is.

Romantiek in onze tuin


Hier de eerste gescrapte pagina van "de romance in onze tuin". Een stelletje wat zich gewillig laat fotograferen. Ze bleven rustig zitten, en lieten zich deze dagen in alle standen fotograferen. Ze trokken zich niets van mij met mijn camera aan.

Voorjaar 2009 - onze vijver

Onze vijver in de voorjaarszon. We beleven veel plezier aan de vijver want hier gebeurt veel. Natuurlijk zitten er vissen in en bijna regelmatig moeten we een reiger wegjagen. Helaas verdwijnen er dus wel eens vissen uit de vijver, maar op zich valt het nog mee. Zo heel af en toe treffen we een of twee eenden aan. Het water trekt ook veel libelles. Ik wist niet dat er zoveel verschillenden bestonden. Sinds enkele jaren heeft onze vijver een enorme aantrekkingskracht op kikkers. Dat vind ik ontzettend leuk. Dit jaar was er begin april opeens erg veel leven in de vijver. En hoop geplons, maar ook een vreemd soort geluid wat erg op het spinnen van een kat leek. Het bleken kikkers. We telden 4 stelletjes en volgden hun wel en wee gedurende deze dagen. Enorme bergen kikkerdril was het gevolg. Maar we zijn echt niet bang voor een enorme kikkerinvasie in onze tuin hoor. De zonnebaarsen maar ook vogels zullen ze wel opeten. En toch hebben we wat dril in een vaas gedaan om te kijken hoe de kikkertjes zich zullen ontwikkelen. Dit hebben we vorig jaar ook gedaan, en toen de donderpatjes volwaardig kikker waren (en dan zijn ze nog piepklein) konden ze op eigen gelegen de vaas verlaten en op avontuur gaan.